vrijdag 23 december 2016

Uitslagen scans en foto's en mijn 2016 in het kort

Uitslagen scans

Eindelijk was het zover... Scans en foto's zijn achter de rug en ik kreeg eindelijk de uitslag! Mijn hoofd zag er goed uit, of naja, de inhoud dan he... ;-) Niks raars te zien enzo, dus top! Mijn rug zag er op zich ook goed uit, op 1 klein dingetje na... Ik heb scoliose dus schijnbaar... Beetje Karbonkel 2.0, alleen heb ik geen bochel, maar mijn ruggengraat gaat van links naar recht... Maar daar doen ze verder niks aan. En dat veroorzaakt mijn klachten niet dus dat is ook gewoon goed nieuws!
Wel zijn er vraagtekens om mijn huidige revalidatie traject... Omdat dit niet aanslaat... Ik zal na dit traject verder moeten en heb nu een paar opties gekregen waar ik heen kan, maar voordat ik er heen kan moet ik weer contact hebben gehad met m'n neuroloog van het UMC Radboud. Dit kan pas 19 januari... Dus hierover later meer!

2016 

Mijn jaar 2016 kon niet beter beginnen! Had een leuke baan, nog leukere collega's en een super sportschool wat net een 2de thuis was! Hier kwam alleen snel een einde aan... Mijn lichaam was steeds meer uitgeput, had steeds meer rust nodig... In februari zakte ik steeds vaker in mekaar, en begon mijn hart ook weer eens te protesteren... Ik kwam thuis te zitten, mocht niet meer werken omdat het te gevaarlijk was... Nooit verwacht dat dat het begin was van een reis die nog steeds in volle gang is... Ziekenhuis in, ziekenhuis uit... Het land door gereisd naar het UMC Radboud waar ik dan eindelijk een diagnose kreeg... Inmiddels heb ik er nog 3 bij... In oktober gestart met m'n revalidatie traject, een traject waar ze me opnieuw zouden leren lopen, waar ik in februari 2017 wandelend zonder kruk weg zou lopen... Maar alles behalve... Dit traject is het begin van (denk ik) een lange reis... Steeds meer tegenstrijdige berichten in het begin was het, er is een hele grote kans dat je beter word... en nu word die kans steeds kleiner...
2016 was een jaar waarin ik heel veel geleerd heb... Niet alleen op het medische gebied, maar eigelijk over alles en iedereen... Ik ken mezelf nu nog veel beter, al was het niet makkelijk... Ik heb zo vaak 'ruzie' met mezelf gehad omdat ik dingen moest gaan doen die ik echt niet wilde, waar ik bang voor was... Maar dingen die ik wel moest doen om verder te komen. Ik heb geleerd wie er echt belangrijk zijn in het leven en wie niet...
Laat ik zeggen, dat dit niet helemaal mijn jaar was, maar volgend jaar word ik beter! Al heb ik nog een lange weg te gaan... Eind 2017 werk ik gewoon weer en ben ik terug bij m'n oude sportschool...!



Nog even vakantie

Ik heb nog heel even vrij, start in januari pas met het 2de deel van m'n revalidatie traject... Ik ga nu nog even een paar dagen genieten thuis met m'n familie.
Wil iedereen fijne kerstdagen wensen en een goed 2017!

Tot volgend jaar! 



zondag 4 december 2016

Einde eerste deel van mijn revalidatie traject en ziekenhuis bezoek aan de 'nieuwe' neuroloog

Neuroloog


De afgelopen week had ik een afspraak staan bij een voor mij nieuwe neuroloog... Dit maal een vrouwelijke arts! (YES! ;-) ) Dit bezoek ging een beetje zoals elk ander bezoek hiervoor... Verschillende lichamelijke testen, en ze heeft bestudeerd hoe ik loop. Ik weet niet of ik het in een vorig blog al verteld heb, maar met fietsen bij fysio op de hometrainer heb ik steeds het gevoel dat mijn heup in en uit de kom schiet. (en ja dat geeft een rot gevoel!) Dit heb ik verteld tegen de arts. En verteld dat het revalidatie traject tot nu toe niet echt helpt... Tijdens het gesprek werd er duidelijk dat er een mri scan van mijn hoofd en rug gemaakt zouden worden en ze wilde foto's van mijn heupen/bekken omdat hier mogelijk een afwijking in zit wat dat gevoel van het fietsen zou kunnen verklaren. Op naar de röntgenafdeling! Hier me gemeld en die vrouw had alles al in de pc staan waarop ze ineens ging bellen of de spoedplek van de volgende dag nog vrij was.... ( uhhh wacht even spoed? Na maanden zo lopen is het ineens spoed? Laat me niet lachen...) Maar he! De andere middag was er plek en werd ik verwacht voor een mri scan van mijn hoofd en een van m'n rug... De foto's werden net voor de scans gemaakt zodat ik niet zolang hoefde te wachten. 

Uitslagen komen half december! Dus even duimen allemaal dat er of niks gevonden word... Of iets waar makkelijk iets aan te doen is!

Revalidatie traject deel 1

EINDELIJK is het zover! Deel 1 van mijn revalidatie traject zit er op! De afgelopen week heb ik dezelfde fysieke testen als bij binnenkomst moeten doen zodat we het verschil konden zien...
En je raad het vast al... Er is geen verbetering, en sommige dingen gaan zelfs slechter... Was best wel confronterend en even slikken... Daarna een gesprek gehad met een fysiotherapeut die mij vaak begeleid... Dat is trouwens echt wel een toffe! Hun vinden dat ik moet gaan leren fietsen... Want ja zo kan ik straks zelfstandig ergens heen zonder hulp. Dit snap ik ergens wel, maar mijn prioriteit is terug leren lopen... en het liefste zonder kruk... Dat fietsen kan me vrij weinig schelen... Ik blijf het belachelijk vinden dat hun zoveel mooie woorden zeiden toen ik binnen kwam maar er is weinig van waar... Ik zou elke week minimaal 1x gaan wandelen met een therapeut, ik heb er nu 8 weken opzitten en ben 2x meegenomen naar buiten om te wandelen en 1x mocht ik (JAWEL!!!) helemaal rond het pand lopen... (nog geen 5 min) ... Morgen heb ik mijn laatste gesprek met mijn contactpersoon en daarna ben ik gewoon een hele maand vrij! HEERLIJK!!! Even lekker niks, even geen taxi ritten ( die best oke zijn, altijd gezellig kletsen met al die taxi chauffeurs) , even niet kapot gaan van de pijn na een dag revalidatie..! 



Tot ik de uitslagen heb van mijn scans en foto's zal het hier even stil zijn... Ik ga lekker thuis met iedereen van de feestdagen genieten! 


Dus bijdeze alvast,

Hele fijne feestdagen!